Редактор: e-mail: Кадър БНТНовите варианти на коронавируса са варианти на един и

...
Редактор: e-mail: Кадър БНТНовите варианти на коронавируса са варианти на един и
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова: Не смятам, че ще се стигне до локдаун заради Делта варианта

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Българска национална телевизия

Новите разновидности на ковид са разновидности на един и същи вирус, само че и четирите са рискови. А най-страшни, по този начин да кажем, разновидности на вирус, са Британския Бета, южноафриканския, бразилския Алфа и Делта индийския. Това са 4-те все още. Преди всичко се известни с това, че се популяризират доста по-лесно. А в този момент специфичност на индийския е, че се популяризира по-лесно от английския, 60% по-лесно.

Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия проф. Ива Христова, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Има разнообразни изявления по тематиката на Делта индийския, само че като цяло се приема, че клинично болестта не е по-тежко, въпреки че има разнообразни случаи. По отношение на имунизацията, да, имунизациите, лицензираните, тези, които са у нас, несъмнено защищават. Ваксинираните лица могат да бъдат спокойни, в доста висок % защищават, а в най-малък % въпреки всичко някой ще се разболее, само че доста леко, а това е в действителност, което се цели, сподели още проф. Христова. 

Делта индийският вид се популяризира по-бързо сега, към момента прикрито от нас, само че той ще натрупа маса, сериозна маса, и ще излезе на повърхността, тъй че заболяемостта ще се увеличи. Може би още в края на август или през септември, само че съвсем уверена съм, че няма да бъде с този обсег, който имаше преди една година. Локдаун може да се вкара, в случай че случаите са още веднъж хиляди, само че имам всички учредения да считам, че няма да бъде по този начин, че ще има заболяемост, само че няма да бъдат толкоз доста случаите. Мерките са тествани и изпитани, и просто би трябвало да се съблюдават, както персоналните противоепидемични ограничения, по този начин и затегнат надзор на границата, защото в този момент влизат и излизат доста туристи, добави проф. Ива Христова.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР